31 Aralık 2013 Salı

Güvecde güvec

 Malzemeler: 
1- 300grm kuşbaşı kuzu et

2- 5 patlıcan 

3-4 tane domates
400 gr kuşbaşı et


4-3 tane yeşil sivri biber

5-1çay kaşıgı kekik 1 tatlı kaşıgı pul biber

6-5 diş sarımsak

7-birer tatlı kaşıgı biber domates salçası 1 tane tavuk bulyon tuz

Yapılışı
Patlıcanları dışlarını pijama şeklinde soyup dograyıp 1 saat tuzlu suda bekletip suyunu iyice süzüp . Tüm malzemeyi tepside harmanlıyoruz .Güveci önceden ısıtıyoruz ısıtırkende kenarlarına iç yagı sürüyoruz Tepsideki malzemeyi güvecin içine boşaltıp.Bir kasede salçasını tavuk bulyonu yagını sos yapıp üzerine döküyoruz kekigini pul biberini tuzunu ekleyip azgını kaptarak kısık ateşde 1 saat pişiyor servise hazır afiyet olsun

1 yorum:

kış güneşi dedi ki...

eline sağlık canım mutlu yıllar