MALZEMELER:
750 gr kuzu kuş başı et-1 kilo sogan ceviz büklügünde- 1-Kaşık domates salça- Yarık kaşık biber salça- 125 gr tere yag veya margarin- 5- diş sarımsak -tuz YAPILIŞI:
Ceviz büyüklüğündeki soğanlar, soyulur, yeteri miktarda kuzu kuşbaşı et yıkanarak, soğanlarla birlikte çömleğe konulur.4-5 diş sarımsak ve 1 kaşık domates salça yarım kaşık biber salçası kasede yeterince sulandırarak yemegime ekliyerek tamamlanmış oluyor Ayrıca su sonradan katılmaz Fırına verilir.Arzuya göre baharat ekliye bilirsiniz . Akşam iftar sofrasında sıcak sıcak servise sunulur. Afiyet Olsun .Bu yaptıgım sogan gallesini arkadaşımın düzenledigi çorum yemekleri etkinligine gönderiyorum kendilerine kolay gelsin bol katılımlar dilerim
http://bengisu-abihayat.blogspot.com/2013/06/corum-yemekleri-etkinligi.html
2 yorum:
tarifini aldım,teşekkür ederim katılımın için...
Lezzetli görünüyor.
Yorum Gönder