13 Mayıs 2013 Pazartesi

Asma yapragı sarması

 Bu sarma tarifimi arkadaşım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.ru/ Gülcanıma 79.porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyom kendine kolay gelsin
Malzemeler:
1 kg tuzlu üzüm yaprağı (sebze pazarlarından alabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
5-6 dal maydanoz
isteğe bağlı kuşüzümü ya da fıstık da eklenebilir.

Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.

Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.

6 yorum:

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

ellerinize sağlık

maria dedi ki...

cok guzel
mari

kış güneşi dedi ki...

inceçik olmuş çok güzel

seherinörgüleri dedi ki...

ellerine saglik canim,sarmalarin nefis görünüyor,kandilinde mübarek olsun

gelibolu17 dedi ki...

Safiye abla günaydın hayırlı cumalar nasılsın?
Geçmiş kandilin mubarek olsun...Yaprak sarmaların nefis görünüyor ellerine sağlık, şimdi yayınladım geç kaldım özür dilerim, gene beklerim selamlar http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/05/asma-yaprag-sarmas.html

bircanın renkli dünyası dedi ki...

ELLERNE SAGLIK CANIM BENIM :)
CEKILISM VAR BEKERLIM