16 Ekim 2012 Salı

Yöresel ürünlerinden kargı pirinci ve sade pilav





Malzemeler 2- Su bardagı kargı pirinci - 3 Su bardagı su 1- Fincan sıvı yag 1- Kaşık tere yag
Tarifi: Sıvı yagı ve tere yagını eritip önceden en az yarım saat tuzlu sudaki pirincimizi yıkayıp süzdükden sonra güzelce kavurup kaynamış suyu ilave edip suyunu kaynamaya başlayınca ateşi yarım ayara alarak piriçler uzadıkdan sonra pilavımızı ateşden alalım 5dakike demlenmeye bırakıp servis yapabiliriz .Yanında salata kuru fasülye nohutlada eşlik edebilirsiniz .Taze pirinci mümkünse hemen tüketmeyin en az bir ay geçsin pilavın tane tane pişmesi için bir ikiay sonra tam randuman alınır.
 

5 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, ne kadar güzel, leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

birşey merak ettim kargı çankırı kargı mı acaba? gerçi orada pirinç yetişiyor mu bilmiyorum ama. eşim de çankırı oluyor da merak ettim doğrusu. pilava gelince en bilindik hali her zaman vazgeçilmezdir değil mi eline emeğine sağlık sevgiler çok öpüyorum...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Tombul Tarifler teşekkürler yorum ve ziyaretleriniz için teşekkürler . Kargı Çorumun ilçesi çankırıda sınır bize fakat piriç yetişirmi bilmiyorum asıl pirinç ovaları kargıda ama tescillenemediginden tosya pirinci veya osmancık olarak geçiyo neyse bizde pirincimizin markasını yazdırırız

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler Örgü Çantam yorum ve ziyaretlerin için

Fuat Gencel sizlerede teşkkürler yorum ve ziyaretleriniz için