24 Eylül 2012 Pazartesi

Tarçınlı Zencefilli Kalpli Kurabiye

 Bu yaptıgım tarçınlı zencefilli kalpli kurabiyeyi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta ev sahipligi yapan füsun arkadaşıma gönderiyorum kendine kolaylıklar dilerim bol katılımlar olsun

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 50 gr. margarin
  • 4 kahve fincanı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Hazırlanışı:
  1. Un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Tezgahta merdane yardımıyla kalınlığı 1 cm’den kalın olmayacak şekilde açıp istediğiniz şekilde kalıplarla şekil çıkartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. 160 derecede 15-20 dk. kadar pişirip soğuduktan sonra servis yapın.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çayon yanında süper olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

iğne oyalarım ve hobilerim dedi ki...

ellerine sağlık canım tarifini aldım inş deneyeceğim

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Zencefili kurabiyeye çok yakıştırırım..Pek bir güzel olur..Ellerine sağlık

füsun dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK SAFİYE HANIM DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HOŞCAKALIN