18 Haziran 2012 Pazartesi

Çilekli parfe (Miraç kandili)


 
Arkadaşım Tombul Tarifler in blogunda gördüm çilekli parfeyi hoşuma gitti evdede çilek vardı torunum akçayla yaptık tarifi yaparken torunumu çekmeyi hiç akıl etmedim maşallah her şeyde elivar aşcımı olucak ne .
Bu akşamın niyetine miraç kandili tatlısı olarak yayınladım
cümleden miraç kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar 



 
Malzemeler:
2 su bardağı robotta çekilmiş çilek püresi
2 sade kremşanti
1 paket petibör bisküvinin 3/4 kadarı
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı ikiye kırılmış fındık
Yapılışı:

  1. Çilek püresini derin bir kaseye alıyoruz içine, kremşantileri katıp blendırda karıştırıyoruz. (Süt koymadan sadece kremşanti ve çilek püresini karıştırıyoruz)
  2. Bisküvileri kırıklayarak ekliyoruz ve fındık, üzüm, vanilini de ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Derince bir kaseye alüminyum folya sarıp içine karışımı katıyoruz ağzını kapatıp, buzluğa kaldırıyoruz. Yeterince soğuyunca afiyetle yiyoruz. İşte bu kadar basit...

MİRAÇ KANDİLİ RESİMLERİ GÜZEL SÖZLER

8 yorum:

Tovepia dedi ki...

Thank you for your nice comment;)
Wow, this looks good!!...and nice boots under here!
Have a nice weekend;)

BİRİNCİSİN dedi ki...

Akçanın da:)seninde ellerine sağlık,yaz tatlısı çok nefis olmuştur,afiyet olsun size.Sevgilerimle:)

Magia da Inês dedi ki...

°`♥✿✿⊱╮
♡¸¸.•
Ótima sobremesa!
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
¸.•°`❤✿⊱╮

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis olmuş senin ve torununun ellerine sağlık canım.Afiyetler olsun.

bir kase lezzet dedi ki...

AMİN CANIM...
HEPİMİZEDE...
ELLERİNE SAĞLIK...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Parfenin tarifinden nefis olduğu belli.Hele de torun eli değdiyse nefisliği bir kat daha artmıştır.
Prensesin ve senin ellerinize sağlık canım.
Geçmiş kandilini kutluyor,sevgilerimi yolluyorum.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar arkadaşlar hepinize degerli fikir ve yorumlarınıza teşekkürler canlarım

Nélia Botelho dedi ki...

Uma delícia!
Agradecida pela visita e um ótimo domingo.
Abraço
Nélia