12 Mayıs 2012 Cumartesi

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Pirhu)

Kayıt No:156
Gönderen .mutfaktaki rüya - Arzu
Tarifin Adı. Pirhu

 Bugün bildiginiz gibi son gün yöresel lezzet etkinligi   anadolunun vaz geçilmez türkiyeye mal olmuş eklemedigim  yöresel yemek tariflerimi  hepsini bir arada ekleyerek saat yirmi dörtde etkinligi bitiricektim  arkadaşım mutfaktaki rüya - Arzu  tarif yagmuruna tuttu arkadaşımızın heralde geç haberi oldu  etkinligi uzatmak zorunda kaldım bu arada karadenizsofrasi: da harika bir tarif göndermiş  her ikisinede teşekkürler .Arkadaşımızın gönderdigi bobaanneden ögrendikleri  yöresel tarifi pirhu bizle paylaşmak istemiş ellerine saglık arkadaşım çok güzel iştah açıcı gözüküyo desdegin için teşekkürler öbür tariflerinide sırayla alcam yayına.



Yine bir babaanne klasiğimiz var.Ailede ki eski yemekleri ,hamurişlerini öğrenip özellikle bloğumda yayınlamak istiyorum .Eski lezzetleri unutmayalım istiyorum...Tarifi kayınvalidemden öğrendim, birlikte yaptık Yapalı çok oldu yayınlamak bugüne kısmetmiş...

GEREKLİ MALZEMELER:

-1 Kilo un

-2 Yumurta

-Aldığı kadar su

-Tuz

-İÇİ İÇİN:

-Yarım kilo ekşimik



ÜZERİ İÇİN:

-2 Su bardağı yoğurt

-4 Yemek kaşığı sıvıyağ

-Pulbiber


-YAPILIŞI:

Unu derin bir kapa eleyelim.ortasını açıp yumurtaları kıralım.tuzu ilave edelim.Aldığı kadar su ilave edelim.Hamuru hazırlayalım.Ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz.Hamuru 5 bezeye ayırıp herbirini merdane yardımıyla açalım.ince yufka şeklinde açalım.küçük kareler halinde keselim.İçlerine ekşimikten koyalım.üçgen olacak şekilde kapatalım.Hamurları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra yaklaşık on bardak kadar suyu tencereye alıp kaynatalım.Tuz ve az sıvıyağ ilave edelim.Kaynadıktan sonra üçgen hamurlarımızı atalım.pişirelim.Tabağa alıp ilk sıcaklığı çıkınca yoğurt döküyoruz.yağı kızdırıp içine pulbiber atıp ateşten alalım.yoğurdun üzerine gezdirip servis edelim.AFİYET OLSUN...

3 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

http://havvadansudan.blogspot.com/2012/04/haluj.html

linkinden ''haluj,,isimli yöresel yemeğimle katılmak istiyorum ama canım nasıl katılacağımıda bilmiyorum.Yardımcı olursan sevinirim.

Adsız dedi ki...

ANNELER GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUM MUTLU PAZARLAR SEVGİLER SELAMLAR SAFİYE ARKADAŞIMA

Unknown dedi ki...

merhaba anneler gününüz kutlu olsun :) canım yöresini yazmayı untmuşum edirne yöresine ait. bikaç tarifim daha vardı size ulaşmadımı acaba?