11 Mayıs 2012 Cuma

Yöresel Lezzetler Etkinligi :( Kabuklu Fasülye veya Fırın Fasülye )

 Tarif No .:154
 Gönderen :karadenizsofrasi:
Tarifin Adı: Kabuklu Fasülye  veya
Fırın Fasülye

Arkadaşlar çok farklı ünye yöreesine ait   kabuklu fasülye veya fırın fasülye hiç duymadıgım bir tarif ellerine saglık karadenizin güzel yöresel tariflerini tanıttın desdegin için teşekkürler sana kolay gelsin arkadaşım.

Taze fasulye bitmeden tam kıyak zamanı yani çok olduğu zaman haşlanır ve köylerde taş fırınlara sürülüp kurutulur.sonrada gölgede bekletilir,kış için yapılan hazırlıklardan biridir.fasulye mevsimi bitincede canımız çektiğinde uzun süre pişirilir,haşlanır gibi,suyu süzülür bazen sulusu bazende kavurması yapılır,soğanla yada pırasayla kavrularak Afiyetlede yenir Bu tarifimi .www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma gönderiyorum

Hiç yorum yok: