7 Mayıs 2012 Pazartesi

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Asma Yapragı Sarması )(Yogurtlu Sarması)

 Tarif No :145
Gönderen safiyeile
Tarifin Adı .Asma Yapragı Sarması
Yogurtlu Sarması

Asma yapragı sarması kızım annee akdeiz bölgesine ait desede bence tüm türkiyenin her bölgesinde yapılan yöresel bir lezzet belki tariflerler farklı zeytin yaglısı etlisi bizim memlekette kargıda yogurtlu suda meşhurdur sarılış şekli el içinde sarırılır ufak ufak kaşık içerisine sıgıcak şekilde ve üzerine sarımsaklı yogurt yapıp dökerek bunu hanımlar bir araya gelince daha çok yapılır . Yöresel olarak türkiyede dini  bayramlarında dügünlerde mevlitlerde sünnetlerde vazgeçilmeyen her yöre kendi usulüyle yaprak sarması. Arkadaşlardan bekledim bu tarifi gelmedi  bende  ilkokul numaram 145 benden gelsin istedim.





MALZEMELER..
1,1- Kilo salambura yapragı veya dolap yapragı

2,2- Su bardagı pirinç
3,2- Baş kuru sogan
4,1-Birer yemek kaşıgı biber ve domates salçası
5,2- Çay bardagı sıvı yag
6, 2- Limon
7, Baharatlar kimyon pul biber sumak kuru nane
maydonoz dere oto feslegen baharatları kendi arzunuza
gere ayarlaya bilirsiniz
YAPILIŞI..
Soganları robottan veya elde bıçakla dograyarak
kavurup pembeleşince salçasını ekliyoruz
pirincini yıkayıp suyunu süzüp pirincide ilave edip
2 dakika kavurup baharatlarını ekleyip içimiz hazır oluyo.
Önceden hazırladıgımız salambura yapragımızı kalem gibi
sarmaya başlıyoruz tabii kalemden kalın oldu .Tencereye
güzelce yerleştirip sarmaların üzerine çıkacak şekilde su ekl-
iyoruz tuzunu 1 limonu halka halka kesip dizip sarmamız kaynamaya
başlayınca ocagımızı yarıma alıp pişmesine yakın 1 bardak sıvı yagımızı
ekleyip 5 dakika sonra sarmamız pişmiş oluyo ve servis tabagına alıyoruz
Afiyet olsun

2 yorum:

birincisin dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım,bu akşam bizim yemeğimizde yaprak sarmaydı:)Dediğin gibi tüm Türkiye nin yemeği..Hayırlı akşamlar:)

seslipanel dedi ki...

elinize saglik paylasim güzel olmus devamini bekleriz