24 Nisan 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Peynir Kızaratması(Kelle Peyniri )

 Tarif No :121
Gönderen.ye-mek
Tarifin Adı. Peynir Kızaratması
(Kelle Peyniri )

 Bu tarifimde peynir kızartma  kelle peynir gönen manyaz yöresine ait  çok farklı yörel bir tarif görünüşü süper lezzetinin tadını hiç tatmadıgım bilemiyorum ama eminim lezzetide güzeldir . Arkadaşım ye-mek bloga teşekkürler en güzel şekilde resimliyerek göndermiş.harika bir yöresel tarif kazandırdı etkinlige tekrar beklerim katılmanızı farklı yöresel yemek tariflerinizle.




Malzemeler :

  • Kelle(Mihaliç) peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
  • Hazırlanışı :

Kelle (Mihaliç) peyniri fazla ince olmayacak şekilde dilimleyin.
Kelle peyniri Manyas-Gönen yöresine ait bir peynir çeşididir. Mihaliç peyniride kelle peynirine benzeyen bir peynir türü olup, bütün marketlerde bulunmaktadır.
Bir kaba 4-5 yemek kaşığı un koyun. Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup, kızdırın. Peynir dilimlerini una güzelce bulayıp, yağda altını üstünü kızarttın.
Kızarmış olan peynirleri servis tabağına alıp, sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Bu tarifi “Yöresel Lezzetler Etkinliği” için Safiyeile‘ye gönderiyoruz.



Hiç yorum yok: