18 Nisan 2012 Çarşamba

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Lebeniye Çorbası)

Tarif No :101
Gönderen:Erguvan Vakti
Tarifin Adı Lebeniye Çorbası


 Bu tarifimde  Lebeniye çorbası Gaziantep mutfağına Ortadoğu mutfağından gelmiş arkadaşım erguvan vakti göndermiş . Eellerine saglık arkadaşım çok güzel nefis gözüküyo desdegin için teşekkürler . tekrar beklerim canım o güzel harika yöre yemek tariflerinle


Bu sabah gök gürültüleri ve çakan şimşekler eşliğinde bardaktan boşanırcasına yağan yağmurla uyandık.Üstüne bizim evin canlı alarmı küçük oğlumun sesi yükseldi,her günkü gibi saatin altı buçuk olduğunu haber verdi."Yağmurlu,kapalı bir hava,hemen kalkmayayım,biraz sabah keyfi yapayım" deme lüksüm olamıyor maalesef.Kalkıp paşanın acıkan karnını doyurdum,sonra isteği üzerine oturup oyun oynadık.Benden sıkılıp tek başına oynamaya başlayınca fırsattan istifade tarifimi yazayım dedim.

Lebeniye çorbası Gaziantep mutfağına Ortadoğu mutfağından gelmiş lezzetli ve besleyici bir çorba.Köfteleri biraz el oyalayıcı gelebilir ama sonuca değer.Çocuklarım yoğurtlu çorbaları çok sevdiğinden zevkle içiyorlar.
Tarifimi "Çorbalar Etkinliği"ni düzenleyen Çaçaron bloğa ve "Yöresel Lezzetler Etkinliği"ni düzenleyen Safiye'ye gönderiyorum.

Hepinize güzel,mutlu bir hafta dilerim,sevgiyle kalın.

1 yorum:

güvenlik sistemleri dedi ki...

Çok teşekkürler...