6 Nisan 2012 Cuma

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Hoşmerim)

 Tarif No :51
Gönderen :



hosmerim_5
HÖŞMERİM:
MALZEMESİ:
250 gr kaymak,
50 gr tereyag,
8 kasik un
açık kahverengi bir renk alıncaya kadar kavrulur (bu işlem biraz uzun sürer ve ateş çok harlı olmamalı) tava ocakdan alınır,
Diger tarafta
1 bardak sut,
1 bardak seker,
2yumurta cipilir
Tavadaki kavrulan mazemeye karistirilirtekrar ocaga tekrar alinir kariştirarak pisirilir un helvası kıvamını aldıktan sonra kaşıkla düzleştirilip alt tarafının biaz kızarması beklenir ve yeterince kızardığından emin olunca tavanızla aynı ölçüde bir kapak yardımıyla veya servis tabağını tavaya kapatıp dikkatli bir şekilde ters çevirmek şartıyla servis tabağına alınır servis tabagina üzerine dilerseniz yarım çay bardağı sıvı bal gezdirilip afiyetle yenilir (isterseniz sade veya şeker serperek de yiyebilirsiniz.
hosmerim_3
Ayrıntılar için bu resim size yol gösterebilir sevgili izleyenlerim.
Biz bazen bal dökerek bazen sade tercih ediyoruz bu resimdekinde bal dökmeden yemiştik sadeliği ondan.
hosmerim_4
Alttaki resimde görülen höşmerimi de Konya daki evimde pişirmiştim onun üzerine çok az şeker serperek yenmişti.
hosmerim_2
AFİYET ŞİFA OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

1 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

merhaba..hemen bende sana geldımmm hemde ızlmeyede aldım:)))))))))))))

bende hosmerımı cok severım yazın tatıle gıderken dınlenme yerlerınde olurduuu sımdı evlerımızde:)ellerıne saglıkkk bende beklıyorum tekrar sevgıler...