17 Nisan 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Harem Güveci)

Tarif No 99
Gönderen:PaSaSofraM
Tarifin Adı :Harem Güveci

Bu tarifimde taaaa osmanlılardan geliyo harem güveci paşasoframın mutfagına kadar girmiş  paşasoframla demekki bir baglantı var  ve en güzel şekilde resimleyip tarifini yazarak harem güvecini göndermiş paşasofram ellerine saglık arkadaşım bir  ilk etkinligimize osmanlı  yemek tarifi kazandırdınız deşekkürler desdeginiz için tekrar beklerim böyle osmanlı harem yemekleri paşasofralarınızla  katılmanızı  isterim .






Merhaba arkadaslar ben bu ramazanda habire güvec yapiyorum ,cok fena alistik :) cokda doyurucu ve lezzetli oluyorlar. Bu güvecin adi neden harem güveci bende anlamadim :) nette bulmustum bu tarifi baya oluyor denemek simdi nasip oldu, gercekten de harika bir lezzet ortaya cikti , sizde güveci seviyor ve benim gibi degisik yemek hastasiysaniz mutlaka denersiniz :) pismanda olmazsiniz :)

Bu tarif 8 tane güvece yeterli benim misafirlerim fazla olacagini bildigim icin cogalttim

Malzemeler
• 1 kg dana kuşbaşı et
• 1 adet soğan
• sıvıyağ
• 3 adet sivri biber
• 3 adet domates ( kabukları soyulmuş )
• 1 su bardağı arpa şehriye
• Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Sos için
• 1.5 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 1 adet yumurta
• Çeyrek limon
• 100 gram rendelenmiş kaşar

Sosun Hazırlanışı
Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, limonu katarak karıştırın.Tencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip, bir cimcik de tuz atın. 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır.

Yapılışı
Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra sıvıyağı ilave edip, 10 dakika karıştırın, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın. Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su dökün, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin.
Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin

6 yorum:

Naliya dedi ki...

oy oy oy paşalara yakışır bir yemek olmuş yane:)) sevgili paşamın eline sağlık..

rusça çeviri dedi ki...

Çok güzel görünüyor :)

Magia da Inês dedi ki...

°º✿ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha... suas receitas são deliciosas e dão água na boca.
As fotografias dos pratos são maravilhosas.
Bom início de semana!
Beijinhos.
Brasil
¸.•°`♥❤ ⊱╮

gelibolu17 dedi ki...

Safiye abla merhaba nasılsın?

Susam annemin şu tarifini etkinliğin için alabilirmisin,kendisi pek ilgilenemiyor son zamanlarda benden rica etti bende etkinliklere onun son tariflerini taksim ediyorum :)


http://susamcorekotu.blogspot.com/2012/04/margarinsizsiviyagli-kalbura-basti.html


http://susamcorekotu.blogspot.com/2012/04/milfoylu-lezzetlerzeytin-ezmeli-ve.html

kolay gelsinn selamlar :)

Adsız dedi ki...

mrblar...

haremmi bende yapmistim cok guzel herkez cokta sevmistim hafta sonu misafirim gelecek ozelikle harem istediler ama yanina neyapacami bilemedim sizce yanina ne gider tsk ederim selamlar:))

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşım teşekkrler ziyaretiniz ve yorumunuz için .Harem güvecini gönderen arkadaşım paşasoframa sorabilirsiniz keşke adınızı veye linkinizi yazsaydınız size daha çok yardımcı olurduk