Gönderen safiyeile:
Tarifin Adı Kabuklu Kabak Tatlısı
Kabak tatlısı bizde soymadan pşirilen bu tarifin bir adıda tavla olarak geçiyo bizim kargıda çok yapılır yöresel bir tatlı kabak her yörede var ama kabuklu pişirilir bilmiyom çok güzel sunumuda hoş oluyo bir tanesinden bir kişiye yetiyo ben sadece kremşanti ekledim .Kabak tatlısı son aylarında bitmeden yapmak istiyenler tarife buyurun soymasıda yok pazardan alın akşam şekere basın yarın hazır.
MALZEMELER...
Orta boy bir tane kabak
2- Su bardagı toz şeker
1- Paket krem şanti
1- Fincan ceviz petegi
YAPILIŞI...
Kabagı akşamdan içini temizleyip kare kare kesip hazırlıyoruz şekerleyip ertesi gün pişiyoruz kendi suyu ile su eklemeden piştikden sonra sogumuya bırakıyoruz .Krem şanti ve ceviz petegiyle izerini ilave ederek servise hazırlıyoruz .Birde böyle deneyin ben kabugunu soymadım denemek isterseniz buyurun tarife.
4 yorum:
oy oy oy çok sevrim kabak tatlısını ben,elleirne sağlık ablam kremalı cevizli,aldım bir dilimini,selamlar :)
Canim kusura bakma benim bir yanlisligim oldu bu yüzden Hayirli aksamlar .
Canim kusura bakma benim bir yanlisligim oldu bu yüzden Hayirli aksamlar .
Yorum Gönder