27 Mart 2012 Salı

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Isbanaklı Yaş Pasta )

Tarif: No 16
Gönderen: GÖNLÜMDEN GEÇENLER
Tarifin Adı : Isbanaklı yaş pasta

 Arkadaşım belgüzar hanıma çok teşekkürler kendilerine geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum hasta haliyle beni kırmayıp göndermiş nefis leziz ısbanaklı yaş pastayı tekrar katılmanı beklerim  canım
Malzemeler:
Keki İçin : 250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı) 4 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Muhallebi İçin 4 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı un 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya Üzeri İçin : 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt Ayrıca : 2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için) hazırlanışı 250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın. Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin. Kıvamı krema gibi olmalıdır. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip tekrar çırpın. Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin. Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C'de pişirin. Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın. Toz şeker ve unu tencereye alın ve karıştırın. Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek tencerin altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin. Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın. Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin. Kestiğiniz kek parçalarını toz gibi olana kadar blenderdan geçirin. Pasta hazırladıktan sonra üzerine serpilmek üzere kenara ayırın. Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın. Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın. Üzerine krem şantiden bir miktar yayın ve ikinci kat keki üzerine koyun. Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın. Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin. Bu işlem pastanızın üzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir.



  • GÖNLÜMD













  • ÖNL
    GÖNLÜMDEN GEÇENLER ÜMDEN GEÇENLER

    1 yorum:

    Noblesse dedi ki...

    bu tarifi ilk duyduğumda bu yenilemez diye düşünmüştüm şimdi en sevdiğim pasta:)))