22 Ocak 2012 Pazar

Çig börek(raw pie)

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Un
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
İç malzame:
500 gr kıyma
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su
Harcın yapılışı
Soğanları ince ince rendeleyin.
Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
Not: Eğer soğan suluysa yarım bardak suyu eklemeyin.

Çiğ böreğin yapılışı
Malzemeler: kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın. Yanında acuka, ezme,reçel ,pekmez, eşlik edebilirsiniz.
 Bu yaptıgım çig böregi Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimizin Yeni Ev Sahibesi...http://mutfakincisi.blogspot.com/   arkadaşıma ve

H er ikisinede kolay gelsin

17 yorum:

Noblesse dedi ki...

en sevdiğim börektir, ellerine emeklerine sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık gecenin bir vaktinde iç geçirttin bana:)))

Peygamberim İzinden dedi ki...

Çok teşekkürler tarifiniz yayında ellerinize ve emeğinize sağlık her zaman beklerim..

gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık,çok severim çiğ böreği,ne zamandırda yapmamıştım iyi oldu aklıma geldi...selamlar :)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler

Noblesse bende sizler seviyosunuz diye yaptım buyurun

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Örgüçantam o saatte an pc elime geçiyo oglumdan tatil nedeniyle hiç kalkmasa kalkmıyo inşallah b,rgün gerçekden yemek nasib olur hatice hanım

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Bendende sana teşekkür emine kaya elimden geldigince gönderme çalışırım tarifleri

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler gelibolu 17 normalde insanın aklına gelmiyo bende blogları gezerken unuttugum yemekler hatırlıyorum

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Malzemelerin ilk satırında bir karışıklık var.. 1 su bardağı ne olduğu anlaşılmıyor.. Yazarmısınız acaba..

Teşekkürler

Eren

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba
adsız karışıklıgı düzelttim bende sizin adınıza teşekkür ederdimim keşke adınızı yada linkinizi verseydiniz

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

Safiye Hanım merhaba,

İsmimi yazmıştım ama herhalde aşağıda kaldığı için göremediniz.. Link veremiyorum bloğum yok:((

Gösterdiğiniz anlayışa tekrar teşekkürler
EREN

Nalan Ünal dedi ki...

Çok canım çekti çookk:) ellerinize sağlık.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler canan hanım hoş gelmişsiniz

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Nalan hanım sizlerde hoş gelmişsiniz teşekkürler

pembe kekik dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çok severim.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Teşekkürler pembe kekik