5 Aralık 2010 Pazar

Orman kebabı


Malzemeler:

1. 400 gr. kuşbaşı
2. 4 büyük boy patates
3. 1 havuç
4. 1 baş soğan
5. 250 gr. kültür mantarı
6. 2 tane sivri biber
7. 4 adet domates
8. 4-5 diş sarmısak
9. bir su bardağı bezelye
10. 1 tatlı kaşığı kekik, pul biber
11. tuz
12. bir yemek kaşığı salça
13. bir çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Tencerenin en altına doğranmış patates ve havuçları yerleştirin. Üstüne etleri dizin. Sivri biberleri ve mantarı ekleyin. Daha sonra soğanları halka halka doğrayıp yerleştirin. Sarımsak, domates ve bezelyeyi ekleyin.Salçayı yağ ve su ile sos haline getirip yemeğin üzerine dökün. Kekik, pul biber ve tuzu ekleyin. Üstünü folyo kağıdı ile kapatın.Isıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

)))))))))))