Gönderen:safiyeile:
Tarifin Adı Ayva Reçelli Sütlac
Tatlı tarifleri hemen hemen her yörede aynı gibi bazı yörelerde malzemerde yapılışlarında farklı oluyo
bizim çorum kargınında ramazanlarda olmazsa olmazı günlük yemek sonrası tatlısı sütlac tatlısı servisi şimdilerde kaselerde yapılıyo önceleri kalayı kapaklı bakır sahalara servir edilirdi bulsaydım bakır sahanda servis yapıcaktım en uygunu bu tabakda yaptım ayva reçelli sütlacımız.
Malzemler 1 litre süt yarım litre su 1 su bardağı pirinç 1 bir kase ayva reçeli 1 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 tatlı kaşıgı nişasta Yapılışı Süt ve suyu bit tencerde kaynatıyoruz, yıkanan pirinçleri ilave ediyoruz, pirinçler uzayınca şekeri ve nişastayı ilave edip ( nişastayı ayrı bir tabakta süt ile sıvılaştırıp.) ilave ediyoruz.Koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. Servis tabaklarına sütlaçları koyup üzerlerine ayva reçeli arzuya göre ceviz içi,tarçın,fısdık,meyveli üzerini süslüyebilirsiniz. Afiyet Olsun |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder