22 Nisan 2015 Çarşamba
Kalemşe
Kalemşenin suda haşlaması
Malzeme .2 -Kaşık tere yağ 3 - yumurta 500 gr - Yeşilköy kalemşe tuz
Tarifi : Kalemşeleri yeşil fasülye kırar gibi kırıp güzelce yıkıyoruz sonra tencerimizin alıyoruz kalem,şelerimizi üzerine çıkacak kadar su koyup ocakda kaynamaya başlamadan ocakdan alıyoruz sadece acı suyu çıksın diye süzekden süzdügümüz kalemşelerimizi tavada tereyağla kavurup üzerine yumurta kırıp yumurtlar pişer pişmez ocakdan alıp tuzunu ekleyin serviz tabagına boşaltıp arzuya göre baharat koya bilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
İzmirde de çok seviliyor adına tilkiburnu diyorlar:))
Bizde kalemşe derler yumurtayla kavrulur çok güzel tadı olur
Yorum Gönder