Malzemeler :
2- Su bardağı iran pirinci
1- Çay bardağı haşlanmış bezelye
1- Çay bardağı haşlanmış havuç
2- Yemek kaşığı tere yağ
1- Küçük çay bardağı süt
Tarifi:
Tencerede 3 su bardağı kaynayan suya yıkanmış süzülmüş pirinci koyoruz piriçnler piştikden sonra suyu fazlaysa süzüp sütü ekleyip kısık ayarda bir iki dakika daha kaynatıp haşlanmış bezelye ve havucu ekleyip ocagı kapatıp tavada erittigimiz yağı üzerine döküp agaç kepçeyle pilavımızı zedelemeden harmanlayıp demlenmeye bırakıyoruz 10 dakika servise hazır afiyet olsun.
https://www.facebook.com/pages/%C3%87orum-Karg%C4%B1-K%C3%B6yleri-Y%C3%B6resel-Yemek-ve-Geleneksel-Etkinlikleri/402060473189094
2 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com
Yorum Gönder