Gönderen :karadenizsofrasi:
Tarifin Adı. Yufka Ekmek
Böyle güzel anneler gününde yufka yürekli anneannlerimizin bobaannelerimizin annelerimizin yaptıgı ünyede ve anadolunun yöresel yufka ekmegin yapılışını göndermiş arkadaşımız karadenizsofrası ellerine saglık arkadaşım çok güzel degerli bir tarif kazandırdın herzamanki gibi etkinlige .Desdegin için teşekkürler arkadaşım tekrar beklerim böyle degerli yöresel tariflerinle canım.
Bu tarifimi yine yöresel lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan
.www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma gönderiyorum
un-su-tuz buluşmasıyla elde ettiğim hamuru biraz dinlendirdim yarım saat kadar.bu arada barbeküyü yakıp odunların kor olmasını ve sacın ısınmasını beklerken birer birer yufkaları açıp masanın üstüne koydum,sonrada teker teker pişirdim açtığım yufkaları,ramazan ın vazgeçilmezidir,Ünyede hemen hemen herkes ramazandan 15-20 gün önce başlar yufka hazırlığına, hazır yemek sayılır,imece usulü yapılır bugün bize yarın komşuya,yada aynı gün kalabalıkla bir kaç aileye birden açılır,pişirilir.Ben de bir Ünyeli olarak ramazanı yufkasız geçirmemek adına işe koyulmuştum,insan isterse her yer cennet,her yer memleket ama bizim oralarda bir başka güzeldir.
Bu yufkalar yağlanan tavaya bir yüzü ıslatılarak yerleştirilir bir kaç taneden sonra araya peynir yada kıyma konur,üzerine yine yufka dizilir,alt üst pişirilir(kızartılır)Sonrada afiyetle yenir.
Bir de gelenek halindedir her yufka açan o gün ya yufkalardan börek yapıp yedirir yada palaz denir yufka tam kızartılmadan yağ sürülür sıcak sıcak yenir.
2 yorum:
işte yöresellik bu tandırda yufka ekmeği bu lezzetin tadı başka ellere kollara sağlık
Ooooh lecker!!!!!
♥Crissi♥
Yorum Gönder