Tarif No .143
Gömderen :ehlikeyfchef
Tarifin Adı :Sogan Dolması
Arkadaşımın ellerine saglık harika yöresel bir lezzetli bir tarif kazandırdı etkinlige bu ikinci sogan dolması genelde orta karadeniz bölgesinde yapılıyo biliyorum.Ben kendim hiç denemedim ama memlekette yemiştim çok lezzetli bir tarif. Desdegin için teşekkürler ehlikeyfchef tekrar beklerim katılmanı harika yöresel tariflerinle.
Soğan dolması için gerekli malzemeler
4-5 tane iri soğan
2 bardak pirinç
150-200 gr. kıyma
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 bardak sıvıyağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber,kurunane,
8-10 dal maydonoz
iç harcı içinde bir tane soğan
İlkönce soğanların baş kısımlarını kesip kabuklarını soydum bi kenarından kestim kaynamış suyun içine atıp 4-5 dakika beklettim suyun içinden çıkarıp elle tutulacak kadar soğuyunca alt kısmından sıkıp katlarını ayırdım bu iş çok kolay soğanı alttan sıktınmı en dış katı elinde kalıyor içi çıkıyor soğanları böyle ayırdıktan sonra pirinci yıkayıp kıymasını, baharatlarını, salçalarını,yağını,tuzunu ilave ettim soğanını,maydonozunu doğradım iyice yoğurup bütün malzemelerini karıştırdım soğanları kesik yerlerinden ayırp iç malzemesini koydum tencereye muntazam bi şekilde yerleştirdim yarısına kadar kaynamış su koyup sanırım yarım saatten fazla pişirdim
ve netice budur...
5 yorum:
kolay ve lezzetli bir tarif, çok teşekkürler.
çok nefis duruyorlar ellerinize sağlık
görüntü güzel ama hiç denemedim. denemek gerek...
Ellerinize sağlık...
AAA benim gönderdiğim tarif biliyosunz ilk ben göndermiştim.Çaycumada sevilen bir lezzet...Buarada yeni bir tarifim var...Afyondan eğer bu hafta yayınlayabilirsem ikinci bir son tarif gelecek yaptım dün resimledim ama arka arkaya bulgur olsun istemiyorum perşembe olsa geç kalırmıyım?cevabınızı bekliyorıuö..Buyrun gelin tarif hazır sevgiler:)))
iştah açıcı...ve sağlıklı güzel bir seçim..
Yorum Gönder