Tarif No .:154
Gönderen :karadenizsofrasi:
Tarifin Adı: Kabuklu Fasülye veya
Fırın Fasülye
Arkadaşlar çok farklı ünye yöreesine ait kabuklu fasülye veya fırın fasülye hiç duymadıgım bir tarif ellerine saglık karadenizin güzel yöresel tariflerini tanıttın desdegin için teşekkürler sana kolay gelsin arkadaşım.
Taze fasulye bitmeden tam kıyak zamanı yani çok olduğu zaman haşlanır ve köylerde taş fırınlara sürülüp kurutulur.sonrada gölgede bekletilir,kış için yapılan hazırlıklardan biridir.fasulye mevsimi bitincede canımız çektiğinde uzun süre pişirilir,haşlanır gibi,suyu süzülür bazen sulusu bazende kavurması yapılır,soğanla yada pırasayla kavrularak Afiyetlede yenir Bu tarifimi .www.safiyeile.blogspot.com arkadaşıma gönderiyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder