Tarif No :134
Gönderen .karadenizsofrasi:
Tarifin Adı :Su Böregi
Bu Tarifimde karadenizsoframın gönderdigi su böregi tarifi su böregini tam olarak hangi bölgeye ait oldugu belli degin benim kanatımca genel olarak türkiyeye ait bir yöresel zengin içerikli bir börek tarifi arkadaşımız karadenizsoframda bir çırpıda yapmış aynı andada bitirmişler resimlerede saldırmdan bu güzel yöresel buram buram türkiye kokan tarifi göndermiş arkadaşımız ellerine saglık harika bir tarif desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı .
Bu tarifimi
www.safiyeile.blogspot.com a gönderiyor,kolaylıklar diliyorum
Bu böreği hemen 6 bezeden açtım,bir çırpıda açıp,yine aynı hızla tükettik.
malzemeler:
3 yumurta ,bir kaşık sıvıyağ, bir tatlı kaşığı tuz ve biraz su yarım çay bardağı.
aldığı kadar un.
HAZIRLANIŞI:
malzemelerden hamur elde edip,biraz dinlendirdim. 6 beze oluşturdum bizde zuala derler hamur bezelerine.sonrada tava boyutu kadar açtım.önce kaynayan suya tuz attım bir damlada sıvıyağ,tek tek açılan hamurları haşlayıp,soğuk tuzlu suya aldım yağladığım tavaya bir güzel yerleştirdim,ve ocakta çevire çevire pişirdim3 beze arasına peynir ve çökelek karışımı koydum(.burda lor bizim orda karadenizde çökelek)
AFİYET OLSUN!
1 yorum:
su böreği aslında zaman içinde yayılsa da Erzurum'a ait bir lezzettir.
Yorum Gönder