Gönderen :naliya:
Tarifin Adı .Hamsili Pilav
Karadenizin fırtına kızı leyla fırtına gibi karadenizin yöresel tarifi hamsili pilavla geldi ellerine saglık leylacıgım çok güzel nefis gözüküyo . bende hep merak ederdim pilav nasıl bir tarif tadını tatmadım ama sen okadar güzel resimliyerek anlatmışsınki tadınıda tatmış gibi oldum hamsi en sevdigim balık türü .Desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı leylacıgım
* * * * * *
Merhaba arkadaşlar
Karadeniz bölgemizin vaz geçilmez lezzetlerinden bir tanesi daha:)).
Hamsinin zamanı geçsede benim için sorun değil kışın hamsinin bol olduğu zaman alıp dolaba koyarım her zaman elimin altında bulunsun diye.
Gelelim Tarife:))
malzemeler:
1 kg kılçıkları ayıklanmış hamsi
2 adet soğan
1,5 su bardağı pirinç
dolmalık fistık,kuş üzümü
nane, maydanoz, karabiber tuz
İç pilav yapılır,
Soğanlar ince ince doğradım, biraz sıvıyağda pembeleşinceye kadar karıştırdım, suyu süzülen pirinçleri ekledim, nane, maydanoz,fistık,kuş üzümü, karabiber ekleyerek tatlandırdım, pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar su ekledim, çok kısık ateşe aldım.
Diğer yandan yağlanmış güveç kaplarının içine kılçıkları çıkarılmış hamsileri sıraladım,
üzerine suyu tam çektirmeden iç pilav koydum
üzerine fotoğrafta görüldüğü gibi hamsileri sıraladım .
Önceden ısıttığım 230 derece fırında yaklaşık 40-5o dakika hamsilerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim.
Not : verdiğim tarif 4 kişilik..
Afiyet olsun
sevgiler,selamlar
Bu tarifimi ayrıca sevgili
"yöresel lezzetler etkinliğine"
gönderiyorum,kolay gelsin :)))
3 yorum:
yapan ellere de yayınlayan ellere de sağlık olsun:) sevgiler canım
bir tarifim var safiye hanım alırmısınız.kolay gelsin sevgiler
Merhabalar,
davetiniz için çok tesekkurler,
etkinliginize blogumdaki tarhana çorbasiyla vede K.Maras çoregiyle katilmak isterim,
kolay gelsin,
sevgiler...
Yorum Gönder