Göndere :esradan:
Tarifin Adı :Cabada Keşkek
Patates Et
Etkinlikde 3. yöresel keşkek tarifimiz var 3. tarifimiz kastomonu tosyadan yöresine ait cabada pişen keşkegin lezzeti bambaşkadır esra hanımdan geliyo çok güzel resimlemiş ellerine saglık birde yanında patetesli et var bizim kargı yeşilköydede ramazanlarda keşkek genelde taş fırın ekmek fırıda pişiriler . desdegin için teşekkürler esra hanım tekrar beklerim katılmanı o güzel tosyanın yöresel yemeklerini.
Tosya'mızda özellikle Ramazan aylarında mahalle aralarında veya bazı evlerin alt katlarında taş fırınlarda, caba denilen kablarda pişirilen keşkek,patates,et...
KEŞKEK
keşkeklik buğday (akşamdan ıslatılmış)
keşkeklik buğday (akşamdan ıslatılmış)
parça et
salça
soğan
karabiber,kimyon,tuz,üstünü kapatacak kadar su
hepsi beraber cabaya konulup,sabahın erken saatlerinde mahalle fırınlarına götürülür,benim böyle bir imkanım olmadığı için iç malzemeyi aynen evde düdüklü tencereme yerleştirip yaklaşık 4,5 - 5 saat ocakta pişiriyorum,ocaktan indirdikten sonra parça eti,küçük parçalara ayırıp,pişen keşkeği iyice tahta kaşıkla eziyorsunuz,servis tabağına alıp,üzerine kızdırılmış tereyağ döküyorsunuz.Tabii taş fırınlarda pişen keşkek,servis tabağına alınmaz,tadıyla cabadan yenilmesi gerekir.
bugday keşkegi tarifi,
Parça etler,yemeklik doğranmış soğan,karabiber,kimyon,tuz hepsi beraber cabaya yerleştirilir.bugday keşkegi tarifi,
bugday keşkegi
Bizim en çok sevdiğimiz patates ise,kalın dilimler halinde kesilir,salçalı su konulur.
Tarifimi yöresel lezzetler etkinliği için sevgili safiyece arkadaşıma gönderiyorum ve kolay gelsin demek istiyorum..
4 yorum:
Merhaba canım.Sabah kahveni içmeye geldim. ve çok güzel yöresel yemeklerle karşılandım.Yapanların ellerine sağlık.Sevgiler..
canım benim günaydın.güzel yorumun için teşkk.ben çorumdayım ama osmancıkta yani ilçe.yöre olarak pek çorumla bağlantılı sayılmaz aslında.daha doğrusu merzifonla tosya arasındayız.sevgiler.
Merhaba,
İletişim bölümünü bulamadığımız için buradan sizinle kontak kuralım istedik.
Yöresel Lezzetler etkinliğinize, Gönen/Manyas yöresi ait
Kelle Peyniri Kızartması
(http://ye-mek.net/2012/04/24/peynir-kizartmasi-kelle-peyniri/) tarifimizle katılmak istedik. Çok fazla bilinmeyen, farklı bir lezzet olduğu için bu tarifi şeçtik. Sitemizde yöresel başka tarifler de bulunluyor. Onlarda la size destek olmak isteriz.
Bu tarifimizi seçeceğiniz bir kaç resim ile birlikte sitenizde yayınlabilirsiniz.
Davetiniz için tekrar teşekkür ederiz...
Afiyet İle Kalın,
www.ye-mek.com
anneciğim çok güzel yapardı ama ben bilmiyorum ne yazık ki, ellerine emeklerine sağlık.
Yorum Gönder