1 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak ince köftelik bulgur
1 baş soğan
1 demet maydanoz
3 kaşık margarin
1 demet taze soğan
2 kaşık salça
Yeteri kadar tuz
2 çay kaşığı dolusu kimyon
HAZIRLANIŞI
Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Yarım saat sonra içine ince doğranıp margarinde hafifçe öldürülmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve diğer malzeme ilave edilir. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır iyice soğuduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır bir parmak kalınlığında ince uzun köfteler şekline getirilir.
Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine bu ayki ev sahibi arkadaşım :/Tombul Tarifler / lere vede P.D.Ç.S Etkinligine bu ayki ev sahipligi yapan arkadaşım GÜLOANNEMUTFAKTA ya gönderiyorum kendilerine kolay gelsin bol katılımlar dilerim
«
5 yorum:
Ellerine sağlık,çok severim.Sevgiler:)
canım katılımın için teşekkür ederim tarifin yayında sevgiler tatlım
Canım tarifin yayınlandı.katılımınız dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SAFİYE HANIM KASTAMONU'YA ÇOK YAKIN OLDUĞUNUZU YAZMIŞSINIZ NEREDE OTURDUĞUNUZU ÖĞRENEBİLİRMİYİM?KASTAMONU'YA BEKLRİM BUYRUN MİSFİRİM OLUN SEVGİLER
Gülay hanım hoş gelmiş sefalar getirmişsin kargı yeşilköyde daha önce yazmıştım ama siz gözden kaçırdınız heralde teşekkürler memlekete geldigimizde kısmet olursa ugrarız
Yorum Gönder