2 Nisan 2012 Pazartesi

Yöresel Lezzetler Etkinligi (Taş Fırında Keşkek )

Tarif No :33
Gönderen: safiyeile
Tarifin Adı :Taş Fırında Keşkek

Güzel bir hafta dilerim arkadaşlar bugünkü tarifimde benden gene . Biliyosunuz dügünlerimizin mevlitlerimizin de olmasa olmzı   keşkek  hemen hemen her yörede yepılıyo hangi yöreye ait oldugu tam belli olmasada her yöre bize ait diyo şu bir gerçek keşkek ( TÜRKİYENİN) tarif farkıyla malzeme farkıyla her yörede kendi damak zevkine uygun pişiriliyo   bende memleketim   çorum kargı usulü tarif vericem .


Malzemeler -2. Su bardagı keşkeklik bugday
Yarım tavuk gövsü
1 . Kaşık margarin 1 Kuru sogan
1- Tatlı kaşıgı salça tuz Üzeri için de 2 kaşık tere yag
Yapılışı-Keşkeklik bugdayı akşam ıslatıyoruz suyunu süzüp
güvecin içine boşaltıyoruz tavuk gövsünü kavurdugumuz soganı , tuzunu üzerine çikacakkadar suyunu ekliyoruz .Taş fırında ortalama 2 -3 - saat pişiyor piştikden
sonra iyice kıvamına gelene kadar eziyoruz kepceyle Servis tabagına alıyoruz tere yagını eritip üzerin kaşıkla hafif çukur yaparak yediyoruz .NOT -Bu şekilde normal aygaz ocaklardada pişirilebilir kısık ayarda afiyet olsun

Bu keşkegi   memleketde arkadaşımız emine hanım  yapmıştı bende resmi çekmiştim .Ellerine saglık çok güzel nefis yöresel yemekler hazırlamıştı ve hepsinide taş fırıda pişirmiş.  Yapan Emine Devrez




14 yorum:

  1. http://fincanteyze.blogspot.com/2012/04/misoriz-etli-pilav.html

    Arnavutlara özgü bir lezzet, Mişöriz. (Piriştina)

    YanıtlaSil
  2. http://fincanteyze.blogspot.com/2012/04/misoriz-etli-pilav.html

    Arnavutlara özgü bir lezzet, Mişöriz. (Piriştina)

    YanıtlaSil
  3. benim de çok sevdiğim bir yemektir, şu ezme faslı olmasa:(( acaba blenderdan geçirsek olmaz mı?meşakkatli bir yemek, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Selamlar noblesse teşekkürler begenmene sevindim robattanda çekilir robota koy çek daha çok zahmeti olur iyisimi sen ez benc ezmesi daha kolay

    YanıtlaSil
  5. Fincan teye arkadaşım tarifini gördüm harika bir tarif gönderi srasına göre alıcam desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim

    YanıtlaSil
  6. canım arkadaşım yoğun olduğunu biliyorum, bazen 2-3 post giriyorsun görüyorum, yorum yazamadığın zamanlar elbette olabilir, bazı günler ben de kaçırıyorum.Rahatsızlık duymanı istemem, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. ben bu yemeği annemden öğrendim annem gümüşhaneli oranın yemeği zannediyordum sonra geçen sene izmir-tirede bir düğüne gittim orada düğün yemeği olarak verdiler dedim bu tüm türkiyeye mâl olmuş:)biraz meşakkatli ama okadar lezzetliki birde taşfırında pişmiş of of emine hanımın ellerine sağlık afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  8. MUHTEŞEM OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
    keşkek bizim Kastamonu'nun Tosya ilçesinde çok pişirilir ramazanlarda keşkeksiz iftar yemeği olmaz düğünlerinde de genellikle pişirilir. Bende görümcemden öğrendim kendisi Tosya gelinidir.Taşfırında yapınca bir başka güzel oluyor gerçekten.Dur bu sefer taş fırını yaktığımda yapayım. Sevgiler
    Safiyeciğim sen nerelisin ve nerede yaşıyorsun merak ettim bir mahsuru yok ise cevap verirsen sevinirim sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  10. Selamlar gülayce hoşgelmişsin bloguma bir kez tarif gönderdin bir daha yok bekliyorum tosyanın yöresel yemekleri bitmez saymayla.
    Gülay hanım sen bana hep sordugunda yorumlarda ben sana belirttim nereli oldugumu siz heralde gözden kaçırdınız çorum kargı yeşilköyden çok yakınız keşkek tarifinden anlamışsındır keşkek valla bilmem gülay hanım her yöre bizim diyo şu bir gerçek keşkek türkiyenin sahip çıkalım yabancılar almadan.

    YanıtlaSil
  11. Yorum ve ziyaretlerin için teşekkürler şeker tadında ve senden adına yakışır şeker tadında yöresel bir tarif istiyorum canım davetiye gelmedimi okadarda dikkat ettim ama gözden kaçırdım galiba

    YanıtlaSil
  12. ehlikeyfchef bende bizim yöreye çorum kargıya ait zannediyordum ama hemen hemen her yöre bizim keşkek diyo demekki tüm türkiyeye ait türkiye sahip çıksın yabancılar bizim demeden

    YanıtlaSil
  13. HAYIRLI CUMALAR
    CANIM KARDEŞİM KUSURUMA BAKMAK GERÇEKTEN HAKLISIN SANIRIM BU ÜÇÜNCÜ SAORUŞUM OLDU NERELİSİN DİYE UNUTKANLIĞIM HAT SAFADA BU ARALAR. KEŞKEK TARİFİNİ GÖRÜNCE YAKIN OLDUĞUNUZU TAHMİN ETTİMDE ONUN İÇİN SAORMUŞTUM.KARĞIDA UZAK DEĞİL GERÇEKTEN GÖRÜMCEMİN OĞLU KARGIDA ÖĞRETMEN DİĞER GÖRÜMCEMİN GELİNİ KARĞILI BAĞIMIZ VAR.
    CANIM TARİF DİYORSUN İNAN BU ARALAR ÇOK YOĞUNUM BEN FAHRİ OLARAK BULUNDUĞUM YERDE KURAN KURSU HOCALIĞI YAPIYORUM KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDENİ İLE İLĞİLİ OLARAK ÖĞRENCİLERİM İLE BİRLİKTE PROĞRAM HAZIRLIYORUZ NİSAN AYININ 15 DE PROĞRAMIMIZ VAR.BU ARALAR VAKTİM OLMUYOR.KÜNEFE YAPACAM KADAYIF ALDIM ELİM DEĞİPTE YAPAMADIM İNAN YETİŞTİRE BİLİRSEM YAPAR YAYINLARIM İNŞ. SEVGİLER

    YanıtlaSil
  14. resimdeki sanki pişirilmeden önce blendırla çekilmiş gibi görünüyor. eğer öyleyse olmamış diyor yirmibeşbin tlyi vermiyoruz :P

    YanıtlaSil