22 Ocak 2012 Pazar

Çig börek(raw pie)

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Un
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
İç malzame:
500 gr kıyma
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su
Harcın yapılışı
Soğanları ince ince rendeleyin.
Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
Not: Eğer soğan suluysa yarım bardak suyu eklemeyin.

Çiğ böreğin yapılışı
Malzemeler: kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın. Yanında acuka, ezme,reçel ,pekmez, eşlik edebilirsiniz.
 Bu yaptıgım çig böregi Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimizin Yeni Ev Sahibesi...http://mutfakincisi.blogspot.com/   arkadaşıma ve

H er ikisinede kolay gelsin

17 yorum:

  1. en sevdiğim börektir, ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık gecenin bir vaktinde iç geçirttin bana:)))

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler tarifiniz yayında ellerinize ve emeğinize sağlık her zaman beklerim..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık,çok severim çiğ böreği,ne zamandırda yapmamıştım iyi oldu aklıma geldi...selamlar :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler

    Noblesse bende sizler seviyosunuz diye yaptım buyurun

    YanıtlaSil
  6. Örgüçantam o saatte an pc elime geçiyo oglumdan tatil nedeniyle hiç kalkmasa kalkmıyo inşallah b,rgün gerçekden yemek nasib olur hatice hanım

    YanıtlaSil
  7. Bendende sana teşekkür emine kaya elimden geldigince gönderme çalışırım tarifleri

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler gelibolu 17 normalde insanın aklına gelmiyo bende blogları gezerken unuttugum yemekler hatırlıyorum

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,
    Malzemelerin ilk satırında bir karışıklık var.. 1 su bardağı ne olduğu anlaşılmıyor.. Yazarmısınız acaba..

    Teşekkürler

    Eren

    YanıtlaSil
  10. Merhaba
    adsız karışıklıgı düzelttim bende sizin adınıza teşekkür ederdimim keşke adınızı yada linkinizi verseydiniz

    YanıtlaSil
  11. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Safiye Hanım merhaba,

    İsmimi yazmıştım ama herhalde aşağıda kaldığı için göremediniz.. Link veremiyorum bloğum yok:((

    Gösterdiğiniz anlayışa tekrar teşekkürler
    EREN

    YanıtlaSil
  13. Çok canım çekti çookk:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler canan hanım hoş gelmişsiniz

    YanıtlaSil
  15. Nalan hanım sizlerde hoş gelmişsiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık.Çok severim.

    YanıtlaSil