Bu yaptıgım su böregini PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta ev sahipligi yapan füsun arkadaşıma gönderiyorum kendine
kolaylıklar dilerim bol katılımlar olsun
Malzemeler: 4 Yumurta,Aldıgı kadar un,1-Fincan su Tuz,Harcı. Peynir. Maydonoz, Tere yag
Tarifi:
2 su bardağı unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları, suyu (veya limon suyun...
u) ve tuzu havuza koyup parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur oluncaya kadar en az yarım saat yoğurun. (Yoğuran acemi ise bu işlem 1 saat kadar sürer.) Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bıçakla yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı ise yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hamuru 10-12 bezeye bölün. Altını üstünü unlayarak oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde incecik yufkalar hazırlayın. Açtığınız yufkayı kurumaması için dörde katlayın, temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın. Tel peyniri elinizde kabaca didin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tereyağını eritin. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ile bol su kaynatın. Ayrı bir geniş tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker yarım dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye sığması için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis kaşığı tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanozu koyun. Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En üstüne de tereyağı gezdirin. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Su böregi büyük yuvarlak servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapılır
BÖREĞİNİZ HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK TARİFİNİZİ YAYINLADIM HOŞCAKALIN
YanıtlaSilNefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
GÜZEL KIZARMIŞ ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM SEVGİYLE KAL...
YanıtlaSilbu börekleri görünce şöyle bir ağzımız sulanıyor midemizde kazıntı başlıyor neden şimdi yiyemiyorum diye, nefis olmuş arkadaşım eline sağlık
YanıtlaSilofff ya çok kötüsün yapan var yiyemeyen var ben artık dukan dietine başlıycam unutucam bunları ne yapalım mis gibi koktu ya Safiye abla banada yazık:((( eline sağlık emeğine sağlık.....
YanıtlaSilellerine sağlık canım bayılırım su böreğine banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık,su böreğine helede böyle ev yufkası ile haşlanan böreğe bayılırım.Yiyenlere afiyet olsun.Selam ve sevgiler:))
YanıtlaSilSelamlar arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler o güzel yorum ve ziyaretleriniz için
YanıtlaSilnefis bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilYemek Tarifleri -
Yemek Çeşitleri -
pislink.com